Oplev årets bedste julemarkeder

Årets bedste julemarkeder
Foto: AOP

Går du allerede og nynner ”Last Christmas”, tænker på julelækkerier, savner duften af varm gløgg og hjemmebagte pebernødder? Så oplev et eller flere af IN’s udvalgte julemarkeder.

Julemarkeder i øst og vest

Der findes intet som et godt gammeldags julemarked, til at få en i den helt rigtige julestemning. Her kan man både snuppe et glas gløgg, finde de sidste julenips eller bare nyde den dejlige atmosfære mens man går på opdagelse i et univers af jul.

Derfor har IN samlet de bedste julemarkeder og oplevelser i juletiden til dig:

Gentofte: Julestue og sølvudstilling på Bernstorff Slot

Er du mere til julete frem for varm kakao? Så kom til en unik juleoplevelse når Chaya og Bernstorff Slot slår sig sammen til en julestue. Her vil der være mulighed for at købe fine sølvfund fra deres udstilling. Disse fund er fra auktioner i Skotland og dateres tilbage til ca. år 1890-1950. Desuden vil Chaya tilbyde gode rabatter på deres julevarer. Så kom og gør et kup, så du kan invitere veninderne over til rigtig adventshygge og servere julete fra Chaya i smukke sølvfund.

Hvor: Bernstorff Slot, Jægersborg Allé 39, 2820 Gentofte
Hvornår: 12. november
Entré: Gratis

Læs mere HER

København: Royal Copenhagens julebord

Det er i år 54. gang, at Royal Copenhagen fra midten af november 2017 og frem til slutningen af december byder indenfor til at opleve personlige versioner af julen. Royal Copenhagens juleborde har siden 1963 været en tilbagevendende begivenhed med skiftende temaer og borddækkere. Årets julebordsdækkere får mulighed for at skabe gennemførte sanselige universer og stemninger. Som besøgende får du en helt særlig oplevelse i den travle juletid, som er med til at rykke lidt ved den gængse opfattelse og forventning af julens traditioner samtidig med, at du kan finde masser af inspiration til sin egen julebordsdækning og –udsmykning. Billedet herunder er fra Royal Copenhagens juleborde i 2016, hvor Baum und Pferdgarten har stylet borddækningen.

Hvor: Amagertorv 6, 1160 København K
Hvornår: Fra 17. november
Entré: Gratis

Læs mere HER

Aalborg: Julemarked på Gammeltorv

Hvad kunne være smukkere end udsigten over julepyntede Aalborg fra Gammel Torvs pariserhjul? Til den søde tand vil der være vådt og tørt i julens tegn, som du kan nyde, imens julemanden tænder det store træ den 18. november.

Hvor: Gammel Torv 2, 9000 Aalborg
Hvornår: mandag-søndag i perioden 17.november-23.december
Entré: Gratis

Læs mere HER

LÆS OGSÅ: 21 ideer til din ønskeseddel

København: Tivoli julemarked 

Start din jul i Tivoli fra (H)julkøbing station på Tivolis plæne, og nyd derefter den smukke park fra et af de fine lokomotiver. Du kan finde lige, hvad hjertet begærer i Tivolis togboder – alt fra klejner til pynt. Er du en legende sjæl, er der selvfølgelig åbent for nogle af parkens mange velkendte forlystelser, eller du kan prøve nogle af de særlige nye som eksempelvis nissetoget eller Musikkarusellen. Desuden vil der ske en masse spændende ting i Tivoli i løbet af perioden, både Tivoli-gardens juleoptræden, julelysshow og juletræet, der bliver tændt.

Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V
Hvornår: 18. november – 31. december
Entré: Voksne: 120 kr., børn (max. 8 år): gratis

Læs mere HER

Aarhus: Jul i den gamle by 

Oplev Den Gamle By forvandle sig til dansk jul, som var det 1864 og 1927. Her kan du gå på opdagelse i den danske juls historie, mens du nyder en tur med hestevogn eller efter en dejlig middag i Traktørstedet Simonsens Have. Læg også vejen forbi Bendtsens Pakhus julestue, og få varmen med kaffe og julekager. Oplev den autentiske gamle julestemning mens børnene udforsker ”Jul’umhejhuset”, hvor selv de mindste i familien kan være med. 

Hvor: Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C, fra d. 19. november.
Hvornår: 19. november til 30. december
Entrépriser: 135 kr. Børn under 17 år er gratis.

Læs mere HER

Ringe: Debut julemarked på Boltinggaard Gods

Kom på besøg, når Boltinggaards Gods for første gang slår porten op til julehyggerier for hele familien. Her vil der være mulighed for at få inspiration til julen, og med deres 70 udstillere vil der være julehygge til en hver smag. Til de, der er mere til det salte, vil der være varm suppe og hjemmebagt brød, og til dem med en mere sød tand vil der være mulighed for at smage en masse julelækkerier. Og mon ikke julemanden stikker snuden forbi, og siger glædelig jul!

Hvor: Kokskovvej 28, 5750 Ringe
Hvornår: 1.-3. december
Entré: Voksne: 60 kr., børn (4-12 år): 25 år

Læs mere HER

Berlin: WeinachtsZauber - juletrylleriet - på Gendarmenmarkt

Er man til storbyferie uden at skulle ofre en masse timer i et fly, er Berlin det helt rigtige valg – specielt i julen. Med intet mindre end 120 forskellige jule- og adventsmarkeder, giver Berlin dig den bedste mulighed for, at komme i den helt rigtige stemning inden træet tændes d. 24. december. Der er dog ét konkret marked, der er værd at tildele lidt ekstra opmærksomhed: Gendarmenmarkt. Gendarmenmarkt er med sin nostalgiske kulisse et af de mest fortryllende og overdådige markeder i Berlin. Foruden kunstnerisk klasse og traditionel julemarkedsstemning kan man opleve en bred vifte af musikalske indslag – så man er altså sikret én på opleveren.

Hvor: Gendarmenmarkt, Berlin Centrum,
Hvornår: 27. november til d. 31. december.
Entréen: Gratis.

Læs mere HER 

Paris: Julemarked

I juletider bliver en af Paris’ smukkeste gader forvandlet til et endnu smukkere juleunivers. Allerede fra midten af november står de mange vidunderlige boder klar med alt fra franske specialiteter til klassiske souvenirshops. Helt fra concordepladsen og op til triumfbuen lyses hele gaden op af funklende lys; og er man til højder, kan man nyde synet fra det fantastiske pariserhjul. Er shoppelysten endnu ikke stillet efter et par timer langs Champs-Elusées, kan man svinge forbi Galleries Lafayette, der i denne periode også ser fuldstændig fortryllende ud.

Hvor: Avenue des Champs-Elysées til Place de la Concorde
Hvornår: midt november til start januar.
Entré: Gratis
Læs mere HER

Paris: The Grand Palais des Glaces

Frankrigs største skøjtebane findes ved Grand Palais, og hvert år omkring jul åbnes den op for gæster. Her tager du ikke nødvendigvis hen, for at blære dig med dine skøjteevner, tvært imod er dette en optimal mulighed for en hyggelig tur med veninde eller kæreste. Vælger man at gøre det senere på dagen, bliver skøjtebanen lavet om til et mindre diskotek med DJ og lys. Det er en helt igennem skøn oplevelse, men det kan ikke loves, at isen ikke er fyldt op med andre knap så rutinerede skøjteløbere.

Hvor: The Grand Palais des Glaces: 3 Avenue du Général Eisenhower 75008 Paris 8
Hvornår: Fra midt december til start 2. januar 2018.
Entré: 15 euro.

Læs mere HER

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

LÆS ALT OM